Loopbaanadvies

Loopbaanadvies richting je volgende stap

Wellicht herken je het volgende: door de coronamaatregelen werk je vanuit huis, je staat niet meer iedere dag in de file en je hebt tijd om te sporten, dit wil je altijd wel. Tijd voor loopbaanadvies!

Ben je tevreden met je huidige werk situatie?

Je werkt nu zo’n 5 jaar, je bent wel weer toe aan iets nieuws, maar hoe vind je dat en wat dan.

Het leek zo’n mooie plek net na je afstuderen alleen valt het in de praktijk tegen. Je wilt graag een volgende carrière stap maken alleen gebeurt dat maar niet.

Inmiddels ben je een ouder, je werk privé balans is niet in evenwicht, wat nu?

Herken je één van deze situaties of worstel je met iets heel anders en wil je ook jouw werksituatie of hoe je ermee omgaat veranderen? Dan help ik je graag.

Loopbaanadvies: Als je doet wat bij je past stroomt de energie.

Op het moment dat ik enthousiast ben in en over mijn werk wil ik er alles over weten. Dan praat ik met veel mensen en zie overal kansen en mogelijkheden om anderen ook te betrekken bij wat ik doe. Dat is voor mij het teken dat ik met de juiste dingen bezig ben. Wat is dat voor jou, wanneer stroomt jouw energie?

Dit zijn de stappen die we zetten als we samen aan de slag gaan

Een loopbaantraject is altijd maatwerk. We starten met de kennismaking, daarin onderzoeken we of er een klik is en met welke vraag je aan de slag wilt. Daarna zetten we de volgende stappen al dan niet voorafgegaan door een gedragsassessment:

 1. Wie ben ik?: ‘spiegel’ Het gaat hier over welke waarden heb je, wat drijft je, welke kwaliteiten heb je. We kijken ook naar wat voor jou een passende werkomgeving typeert.
 2. Wat wil ik?: ‘visie’ Het gaat hier over je droom, wat is je diepste verlangen, als er geen belemmeringen zijn dan…
 3. Wat kan ik?: ‘kwalificaties’ Welke competenties heb je, kennis, vaardigheden
 4. Hoe kom ik daar?: ‘actie’ In deze stap werken we aan je cv en LinkedIn profiel, bespreken we wat er nog verder nodig is om te komen tot het antwoord op de vraag waar jij antwoord op zoekt. Met een stappenplan gaat je dat echt lukken.
 5. Afronding: ‘doel bereikt?’ Tijd voor taart!

Tussen de stappen krijg je, oefeningen die je helpen om inzicht te krijgen. Hoeveel, dat stemmen we af op de noodzaak en behoefte.

Gemiddeld duurt een traject zes gesprekken van anderhalf uur.

Loopbaanadvies via je werkgever?

Wil jij je de komende tijd laten  coachen, ga in gesprek met je werkgever. Veel werkgevers steunen van harte dat je in jezelf wil investeren omdat ze weten dat als jij goed in je vel zit, en weer ruimte in je hoofd ervaart, jij weer goed functioneert of beter dan ooit functioneert en daarmee een aanwinst voor het bedrijf bent.

Vul het formulier in

Gedragsassessment bij loopbaanvragen, de PPA

Bij een loopbaanadvies traject beginnen we in overleg met een PPA. De PPA is een gevalideerd assessment van Thomas international. De PPA is een assessment dat op een accurate en treffende wijze inzicht geeft in gedrag. De PPA geeft antwoord op vragen op wat je motiveert, welke taken je makkelijk afgaan en welke niet.  Dit assessment wordt online afgenomen, er is geen goed of fout, en duurt zo’n 10 minuten.

De PPA geeft antwoord op vragen als

 • Wat zijn de sterke punten van deze persoon?
 • Worden deze sterke punten in de organisatie benut?
 • Welke factoren zijn van invloed op het succesvol functioneren van de persoon?
 • Past deze persoon in een functie, waarbij de focus ligt op sales, kwaliteit of service?
 • Is de persoon resultaatgericht?
 • Is deze persoon sterk in samenwerken en netwerken?
 • Valt de persoon op door bijvoorbeeld een dienstverlenende, ondersteunende of specialistische aanpak?