Loopbaanadvies

Loopbaanadvies richting je volgende stap

Wellicht herken je het volgende: door de coronamaatregelen werk je vanuit huis, je staat niet meer iedere dag in de file en je hebt tijd om te sporten, dit wil je altijd wel. Tijd voor loopbaanadvies!

Ben je tevreden met je huidige werk situatie?

Oh, die manager, je wist het al toen ze binnen kwam, daar kan ik niet mee door één deur. De balans tussen werk en privé is totaal weg, of het nu komt door de reistijd of omdat je ook in het weekend moet werken om je werk af te krijgen.

Je werkt nu zo’n 5 jaar, je bent wel weer toe aan iets nieuws, maar hoe vind je dat en wat dan.

Je werkt al zo’n 20 jaar en Je wordt iedere keer gepasseerd bij promoties, hoe komt dit, je bent toch goed in je vak?

Herken je één van deze situaties of worstel je met iets heel anders en wil je ook jouw werksituatie of hoe je ermee omgaat veranderen? Dan help ik je graag.

Loopbaanadvies: Als je doet wat bij je past stroomt de energie.

Op het moment dat ik enthousiast ben in en over mijn werk wil ik er alles over weten. Dan praat ik met veel mensen en zie overal kansen en mogelijkheden om anderen ook te betrekken bij wat ik doe. Dat is voor mij het teken dat ik met de juiste dingen bezig ben. Wat is dat voor jou, wanneer stroomt jouw energie?

Dit zijn de stappen die we zetten als we samen aan de slag gaan

Een loopbaantraject is altijd maatwerk. We starten met de kennismaking, daarin onderzoeken we of er een klik is en met welke vraag je aan de slag wilt. Daarna zetten we de volgende stappen al dan niet voorafgegaan door een gedragsassessment:

 1. Wie ben ik?: ‘spiegel’ Het gaat hier over welke waarden heb je, wat drijft je, welke kwaliteiten heb je. We kijken ook naar wat voor jou een passende werkomgeving typeert.
 2. Wat wil ik?: ‘visie’ Het gaat hier over je droom, wat is je diepste verlangen, als er geen belemmeringen zijn dan…
 3. Wat kan ik?: ‘kwalificaties’ Welke competenties heb je, kennis, vaardigheden
 4. Hoe kom ik daar?: ‘actie’ In dit gesprek werken we aan je cv en LinkedIn profiel, bespreken we wat er nog verder nodig is om te komen tot het antwoord op de vraag waar jij antwoord op zoekt. Met een stappenplan gaat je dat echt lukken.
 5. Afronding: ‘doel bereikt?’ Tijd voor taart!

Tussen de stappen krijg je ‘huiswerk’, oefeningen die je helpen om inzicht te krijgen. Hoeveel, dat stemmen we af op de noodzaak en behoefte.

Gemiddeld duurt een traject zes gesprekken van uur.

Vul het formulier in

Gedragsassessment bij loopbaanvragen, de PPA

Bij een loopbaanadvies traject beginnen we in overleg met een PPA. De PPA is een gevalideerd assessment van Thomas international en is gebaseerd op de DISC. De PPA is een assessment dat op een accurate en treffende wijze inzicht geeft in gedrag. De PPA geeft antwoord op vragen op wat je motiveert, welke taken je makkelijk afgaan en welke niet.  Dit assessment wordt online afgenomen, er is geen goed of fout, en duurt zo’n 10 minuten.

De PPA geeft antwoord op vragen als

 • Wat zijn de sterke punten van deze persoon?
 • Worden deze sterke punten in de organisatie benut?
 • Welke factoren zijn van invloed op het succesvol functioneren van de persoon?
 • Past deze persoon in een functie, waarbij de focus ligt op sales, kwaliteit of service?
 • Is de persoon resultaatgericht?
 • Is deze persoon sterk in samenwerken en netwerken?
 • Valt de persoon op door bijvoorbeeld een dienstverlenende, ondersteunende of specialistische aanpak?