Studiekeuzeadvies

Arbeidsmarktgericht studiekeuzeadvies

Heeft jouw kind moeite met het kiezen van de juiste studie, of heeft je kind gekozen en is het toch niet de juiste studie? Studiekeuzeadvies: Ik help in één dagdeel jouw kind een studie te kiezen die bij hem of haar past.

Weet je kind al welke studie bij hem of haar past?

Ik help jouw kind graag met het maken van de juiste studiekeuze. Ik kijk samen met jouw kind naar wat je kind motiveert en wat hij of zij kan en wil. Dit geeft je kind zelfinzicht en vertrouwen en dat zorgt voor het kunnen kiezen van de opleiding die bij hem of haar past.

Bij Leemkuil Advies is studiekeuzeadvies praktisch, en gericht op resultaat. We komen in een sessie van 1 dagdeel tot een persoonlijke studie-top-5 én een praktisch studiekeuze-actieplan zodat jouw kind de definitieve studiekeuze kan maken. Ik vertel je over baankansen en carrièreperspectief van studies.

Inzicht in wat jou motiveert maakt kiezen makkelijker

Als je kind weet hoe hij of zij beslissingen neemt, welke taken hem of haar makkelijk afgaan, hoe je kind het liefst communiceert en wat echt niet bij hem of haar past kan hij of zij beter beslissen. Niet alleen de studie, ook bijvoorbeeld de samenstelling van een projectgroep,  vakantiewerk, of de plek in het voetbalteam.

Studiekeuzeadvies: Bij welke beslissing kan ik helpen?

 • Zit jouw kind in de bovenbouw mavo, havo, vwo of in het examenjaar van mbo niveau 4 en heeft hij of zij geen idee welke studie bij hem/haar past?
 • Twijfelt je kind tussen een paar studies en wil hij of zij hulp bij de definitieve keuze?
 • Is je kind uitgeloot voor de droomstudie en zoek hij zij nu een goed alternatief?
 • Wil je kind een tussenjaar nemen en daarna wél weten wat hij/zij gaat studeren?
 • Ben je (eerstejaars) student en twijfel je over je studie, of ben je zelfs al gestopt?
 • Ben je een student die hulp bij de masterkeuze kan gebruiken?
 • Ben je (bijna) afgestudeerd en heb je hulp nodig bij het vinden van je eerste baan?

Werkwijze:

Concreet studiekeuzeadvies

Kenmerkend voor de studiekeuze bootcamp® methode is dat deze snel (één dagdeel), praktisch, persoonlijk en concreet is. Dat spreekt jongeren aan. Het resultaat wordt door hen in evaluaties beoordeeld met gemiddeld een 8,5.
Bovendien worden jongeren geadviseerd over baankansen en carrièreperspectief.

Natuurlijke talenten

Wij geloven erin dat ieder mens natuurlijke talenten heeft. Dingen die je heel goed kan omdat je bent wie je bent. Samen met jou gaan we op zoek naar jouw natuurlijke talenten. Samen bekijken we welke taken jij daarom graag doet en welke taken jou vanuit die talenten motiveren.

Gevalideerd gedragsassessment

Uitgangspunt van de studiekeuze bootcamp® is de studentprofielanalyse van Thomas Education. Dit gevalideerde gedragsassessment is op de DiSC-theorie gebaseerd en geeft duidelijk weer wie iemand is, wat iemand motiveert en drijft en welke taken ‘als van zelf gaan’.
Jongeren (en hun ouders) staan elke keer weer versteld hoe treffend het rapport omschrijft hoe ze zijn en hoe zij handelen. Het geeft jongeren een beter zelfbeeld en meer zelfvertrouwen. Dat maakt het maken van keuzes persoonlijker en makkelijker.

Lees hier wat de Student Profiel Analyse (SPA) is en wat het je oplevert : Wat is een SPA

Persoonlijke studiekeuze top 5

Aan hun studentprofiel koppelen we passende studies (Studiekeuze richtlijnen). We brengen bovendien interesses in kaart en kijken naar capaciteiten. Studies pluizen we grondig uit. Dit leidt tot een persoonlijke studie top 5.

Concreet studiekeuze-actieplan

Tot slot stellen we samen jouw studiekeuze-actieplan op. Dit plan omvat alle acties die nodig zijn om zelf verder te komen met jouw studiekeuze. Dit plan maken we zo concreet mogelijk en delen jongeren met hun ouders.
Jongeren geven zich op voor open dagen, vragen brochures over studies aan en bereiden vragen voor die ze tijdens open dagen en tijdens proefstudeer dagen willen stellen. Kortom heel concreet en praktisch.

Praktisch

Voor het deelnemen aan een studiekeuze bootcamp® kun je vrij vragen van school. Bespreek het met je decaan. Investering 449 euro excl. BTW

Vul het formulier in

Gedragsassessment voor jongeren, de SPA

Bij een studiekeuzetraject beginnen we altijd met de SPA. De SPA is een gevalideerd gedragsassessment van Thomas international.

De SPA is een assessment dat op een accurate en treffende wijze inzicht geeft in het gedrag van jongeren. De oriëntatie op zichzelf en het ontdekken van persoonlijke talenten, zorgt ervoor dat jongeren meer verantwoording durven nemen voor eigen keuzes en hun (leer)prestatie.

Ook is dit gedragsassessment inclusief een terugkoppelingsgesprek in te zetten voor profielkeuze, masterkeuze of bij de zoektocht naar een eerste baan.  Dit assessment wordt online afgenomen, er is geen goed of fout, en duurt zo’n 10 minuten.

De SPA geeft antwoord op vragen als:

 • Wie je bent en wat jou kenmerkt
 • Wat jij (niet) prettig vindt
 • Hoe jij het liefst je ding doet
 • Wat jou motiveert om je best te doen
 • Taken en werkzaamheden die bij jou passen
 • Hoe anderen jou kunnen ervaren en zien
 • Hoe jij je tijd efficiënter kunt managen

Gedrag motivatie en talent

Wat past bij jou, waar krijg je energie van, wie bent je écht en wat beweegt jou? Jezelf werkelijk leren kennen is de eerste stap naar persoonlijke ontwikkeling en succes. De Student Profiel Analyse (SPA) geeft jongeren en hun begeleiders inzicht in zichzelf, hun motivatoren en talenten. Dat geeft hen zelfvertrouwen, perspectief en motivatie, zodat het maken van en adviseren over toekomstbepalende keuzes een stuk eenvoudiger en beter onderbouwd kan worden.

Betere begeleiding door inzicht

De SPA biedt begeleiders (ouders, docenten, decanen) herkenning van en begrip voor verschillende gedragsstijlen. De begeleiding krijgt een nieuwe dimensie omdat je weet hoe je het beste uit die ander haalt. Het verbetert de interactie, afstemming in communicatie en samenwerking. Inzicht in gedrag vormt de basis voor persoonlijke groei en talentontwikkeling.