cv wordt in 7-9" beoordeeld

Een cv wordt gemiddeld in 9 seconden beoordeeld!

Wat 9″, ja echt. In één oogopslag komt je cv op de stapel ja of nee. Vandaar dat ik het met kandidaten zo vaak over het cv heb. Ik kijk kort naar het bestaande cv en scan jouw cv met kennis van de functie die jij wilt bemachtigen:

  1. Past de uitstraling bij de functie, zowel opmaak als foto
  2. Zie ik iets van die functie terug in werkervaring
  3. Kan ik in één oogopslag zien waar jij de oplossing voor bent

Het resultaat hiervan bespreek ik met jou. Het is confronterend om te horen wat beter kan, dat het cv waar je al zoveel tijd aan hebt besteedt toch niet de goede uitstraling heeft. Dat snap ik en ‘wil je nu die gewenste functie of niet?’

Vervolgens gaan we aan de slag met je nieuwe cv, beginnend met de vraag  ‘waar ben jij de oplossing voor?’

We werken dan aan je profiel, een drietal regels waarin de selecteur direct kan lezen waar jij goed in bent

Vervolgens je werkervaring, opleidingen en  cursussen. En natuurlijk alles met een overzichtelijke layout passend bij de functie.

“Ik heb naar de voorbeeld cv’s gekeken en ben echt in shock…

Mijn cv is niet alleen niet up to date, het is alsof ik uit een ander tijdperk kom ofzo.

Is nog even wat omdenken voor nodig voordat ik mezelf verwerkt zie in een cv die lijkt op onze flyers van trainingen. Het is logisch dat dit beter verkoopt maar moest er eerst echt even om lachen, gewoon een cultuur shock :-)” (reactie deelnemer cv workshop)

Hoe is het me jou cv, springt het er uit ? Is het duidelijk voor wat of wie je de oplossing bent? Zo niet en ga je wel solliciteren maak een afspraak om samen aan jouw cv te werken. Zodat je cv in die 9 seconden ook op de ja stapel komt.

 

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.